Start / Trafik och resor / Nyheter trafik och resor / Åtgärder på Lindholmsvägen för ökad trafiksäkerhet

Åtgärder på Lindholmsvägen för ökad trafiksäkerhet

Arbetet fortsätter med att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten på Lindholmsvägen. Från augusti 2024 till maj 2025 genomförs förbättringar på Lindholmsvägen mellan Takpannevägen och Härjedalsvägen.

Detta gör vi bland annat på grund av höga hastigheter, osäkra passager över vägen, ingen vägren och dålig sikt. Åtgärderna är nödvändiga för att öka säkerheten och förbättra framkomligheten på Lindholmsvägen.

Vägen breddas för säkrare trafikflöde

Mellan Ormstavägen och Härjdedalsvägen breddas vägen och får ny beläggning för att skapa ett jämnare trafikflöde och öka säkerheten. Samtidigt får sträckan mellan Takpannevägen och Disavägen ny beläggning.

Säkrare övergångställen och cykelpassager

Fyra övergångsställen (vid Disavägen, söder om Lingonvägen, korsningen med Lingonvägen och Smålandsvägen) hastighetssäkras och cykelpassager läggs till. Vi kommer också installera förstärkt belysning vid övergångarna för att öka synligheten och tryggheten för gående och cyklister.

Vegetation tas bort för bättre sikt

Vi kommer att ta bort vegetation längs vägen för att förbättra sikten. Detta inkluderar även fällning av träd som hindrar sikten vid kurvor och övergångar.

Mindre träd samt en allé med fem lönnar och en hästkastanj som står trafikfarligt kommer tas ner i kurvan mellan Ormstavägen och Blekingevägen. Dessa ersätts med tolv skogsekar längs med cykelbanan på västra sidan av Smidesvägen.

Träden som tas ner återanvänds som faunadepåer och blir hem åt insekter och fåglar.

Förbättrad tillgänglighet vid hållplatsen Östra Ormsta

På hållplatsen Östra Ormsta, norrgående, kommer att tillgängligheten att anpassas och skyltningen vid södergående hållplats förbättras.

Tack för ditt tålamod

Vi ber om ert tålamod under arbetet och ser fram emot att kunna erbjuda er en ännu säkrare och mer tillgänglig väg när arbetet är klart. Tack för er förståelse.

Arbetet pågår mellan perioden augusti 2024 till maj 2025.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats