Start / Näringsliv och arbete / Arbeta hos oss / Möt våra medarbetare / Möt Jacqueline, enhetschef för vår äldreenhet

Möt Jacqueline, enhetschef för vår äldreenhet

Porträtt av JacquelineHon är socionom i botten, har många års erfarenhet av myndighetsutövning och valde år 2021 att börja arbeta här på Vallentuna kommun. Möt Jacqueline!

– Det var möjligheten att utvecklas vidare i mitt arbete som ledde mig hit till Vallentuna. Jag valde att säga upp mig från min dåvarande tillsvidaretjänst som senior biståndshandläggare för ett vikariat som gruppchef på äldreenheten.

Idag är Jacqueline enhetschef för vår äldreenhet och med sitt ledarskap bidrar hon till både högt medarbetarengagemang och fina resultat i verksamheten.

– Jag uppskattar verkligen det tillitsbaserade ledarskap som finns här i Vallentuna och det ansvar och förtroende som jag både får från mina chefer och som jag själv ger mina medarbetare. Här finns även en flexibilitet i arbetet som passar mig väldigt bra.

Berätta om äldreenheten. Vilka finns ni till för och varför?

– Äldreenhetens huvuduppdrag är att finnas till för Vallentunas äldre, 65 plus, men även våra yngre som besväras av demenssjukdom. Medarbetarna på äldreenheten vägleder, informerar och beviljar stödinsatser i hemmet så långt det är möjligt. Målet är att den enskilde ska kunna klara sig så självständigt som möjligt i sitt hem och ha en fungerande vardag. Vi lägger även fokus på att avlasta vårdande anhöriga för att de ska hålla och må bra. Äldreenheten hanterar alla ansökningar om trygghetslarm, hemtjänst, avlösning, ledsagning, hemteamet, dagverksamhet, korttidsboende samt särskilt boende som kommer in till kommunen.

Har du några särskilda hjärtefrågor eller områden du brinner lite extra för i ditt arbete?

– Något som ständigt finns med mig i mitt arbete är det faktum att inget är statiskt. Allt förändras och då gäller det att hänga med i förändring och utvecklig för att få till en ännu bättre äldreomsorg. Det är självklart en utmaning och inget som endast kan utföras av en person utan något som kräver att vi alla som finns runt våra äldre samarbetar. Oavsett om man är biståndshandläggare, hemtjänstmedarbetare eller har annan roll inom regionen behöver vi ha ett sömlöst förhållnings- och arbetssätt som medför att våra äldre mår bra oavsett vart de befinner sig och att de får en god omsorg och vård.

Finns det några utvecklingsområden ni arbetar med på äldreenheten under 2024?

– Ett utvecklingsarbete som ligger framför oss och som vi kommer att fokusera på från senhösten, är hur vi på äldreenheten dels kan öka tillgängligheten men också se hur vi kan jobba mer förebyggande. Vi vill till exempel få till ett mer frekvent och regelbundet samarbete med bland annat primärvården. Målet med det här utvecklingsarbetet är att få till en mer personcentrerad hälsa för våra äldre. Det är också en del i omställningen till nya socialtjänstlagen som innebär fokus på en mer förebyggande, tillgänglig, jämställd och kunskapsbaserad socialtjänst.

Hur arbetar du för att dina medarbetare ska känna engagemang och trivas på jobbet?

– I det dagliga arbetet försöker jag ha ett nära och tillitbaserat ledarskap, något som enligt medarbetarenkäten under mina år i Vallentuna visar sig vara en bra inställning. Det inger och speglar ett ömsesidigt förtroende till varandra. Om medarbetaren känner ett förtroende från sin arbetsgivare, är upplevelsen att medarbetaren också trivs och känner sig uppskattad för det arbete som den utför. Att jag själv arbetat som biståndshandläggare gör att jag har en ökad förståelse för de saker som handläggarna möter och utmanas i.

– På äldreenheten arbetar vi en del på distans och därför är det både mitt och enhetens gruppchefs ansvar att hitta sätt att finnas där för medarbetare som behöver oss. Både när det handlar om att lösa saker som uppstår i individärenden men även för att förändra, utveckla, förbättra och se till att arbetet flödar på bästa sätt.

– Den som gillar att ingå i en grupp människor med hög kompetens, engagemang och vilja att utvecklas inom äldreområdet skulle trivs här hos oss på äldreenheten. Hos oss är man inte bara en del av äldreenheten utan också en del av myndighetsavdelningen på socialförvaltningen. Här samarbetar vi över gränserna när det behövs, tar lärdom av varandras kompetens och erfarenheter samt bidrar till ett gott kollegialt arbete.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats