Arbeta inom hemtjänsten

Hur är det att arbeta inom hemtjänsten på Vallentuna kommun? Här har vi samlat information och inspiration till dig som är nyfiken på ett arbete inom vår hemtjänst. Kanske är du utbildad undersköterska och med tidigare erfarenhet av arbete inom vård och omsorg? Kanske har du aldrig arbetat med omvårdnad tidigare? Vi behöver både dig som är ny och nyfiken och dig med lite mer erfarenhet.

Hur är det att arbeta inom hemtjänsten?

Är du nyfiken på hur det kan vara att jobba inom hemtjänsten? Den här videon ger en inblick i hur en arbetsdag på hemtjästen kan se ut och vad det innebär att vara en medarbetare inom hemtjänsten.

Medarbetare i hemtjänsten hjälper kund med frukost. Man ser ryggarna på två kvinnor som står bredvid varandra.

Vill du arbeta inom hemtjänsten?

Är du intresserad av att arbeta inom hemtjänsten? Då ska du söka som sommarvikarie till sommaren 2025. För dig som kan och vill finns möjlighet att jobba extra redan under våren. Ansökan har redan öppnat så vänta inte, sök idag!

Sök jobb som sommarvikarie inom hemtjänsten

Vanliga frågor om att arbeta inom hemtjänsten

Hur kan en arbetsdag se ut? 

Att arbeta inom hemtjänsten innebär att ingen dag är den andra lik. Varje dag börjar med morgonsamling tillsammans med kollegorna där man går igenom dagen.

Inom Vallentuna kommuns hemtjänst finns det två grupper: "Centralort" och "Landsbygd". I gruppen "Centralort" finns möjlighet att gå eller cykla till våra kunder. I gruppen "Landsbygd" kör alla bil. Båda grupper har gemensamma lokaler på Fabriksvägen 1C i Vallentuna.

Efter morgonsamlingen delar alla medarbetare upp sig för att besöka förmiddagens hemtjänstkunder. Ofta består en förmiddag av 4-5 besök. Besöken kan innehålla allt från att hjälpa kunden med frukost, dusch, påklädning eller promenad till att hjälpa kunden med tvätt, att handla eller städa. Efter lunchrasten är det dags för ytterligare ett antal kundbesök innan arbetsdagen tar slut och kvällspersonalen tar över. 

För den som arbetar kväll och natt innebär besöken till hemtjänstkunderna ofta middagsleverans, hjälpa till sängs och tillsyn. 

Vilket stöd får jag som ny hemtjänstmedarbetare?

Som nyanställd, oavsett om du är anställd som vikarie eller har fått en fast tjänst, så får du alltid en introduktion till arbetet av en erfaren kollega inom hemtjänsten. Du kommer att få möjlighet att besöka hemtjänstkunder tillsammans med en kollega dina första pass så du får chans att lära dig de olika uppgifterna. 

Alla medarbetare inom hemtjänsten arbetar nära varandra för att kunna hjälpas åt om det dyker upp frågor eller utmaningar. Dina kollegor finns alltid ett telefonsamtal bort och vill gärna hjälpa till att svara på frågor vid minsta osäkerhet.

Måste jag ha körkort för att kunna arbeta inom hemtjänsten?

Nej. 

Det är en fördel om du har körkort men inte ett måste för att arbeta i våra hemtjänstgrupper i centrala Vallentuna. 

För att kunna arbeta i Brottby eller Kårstagruppen behöver du ha körkort.

Behöver jag en utbildning inom vård och omsorg för att kunna arbeta inom hemtjänsten? 

Nej, du behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning för att kunna börja arbeta som vikarie hos oss. Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket, en vilja att hjälpa andra människor och en nyfikenhet att lära dig jobbet. Då kommer du att trivas hos oss på hemtjänsten.

Hur vet jag om ett arbete inom hemtjänsten passar mig?

Genom att prova!

Många av de som idag arbetar inom hemtjänsten har gemensamt att de brinner för att få hjälpa människor. De är ansvarstagande individer som uppskattar variationen och det meningsfulla arbetet som hemtjänst innebär.

Fördelarna med att arbeta på Vallentuna kommuns hemtjänst

Som medarbetare på vår hemtjänst gör du skillnad för människor varje dag. Du blir en del av ett team som drivs av viljan att hjälpa andra och där alla hjälper varandra att lyckas. Kika på vår film och lär dig mer om vår hemtjänst.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats