Din utbildning
I årskurs 1 får du en bred samhällsvetenskaplig bas, som ger dig goda kunskaper i hur samhället fungerar både i Sverige och globalt. Alla tre år på gymnasiet kopplas samman med arbetslivet vilket i årskurs 1 innebär besök på arbetsplatser.
I årskurs 2 får du fördjupa dig i samhällsvetenskapliga ämnen och internationella frågor. Du deltar i skolans FN-rollspel där elever får agera delegater från hela världen, som samlas i generalförsamlingen för att debattera frågor kring miljö, mänskliga rättigheter och konflikter.
I årskurs 3 fördjupar du dig i ett vetenskapligt arbetssätt och får träna på att genomföra egna undersökningar och skriva rapporter. Detta är en ovärderlig förberedelse inför vidare studier på högskola och universitet. Tillsammans med din klass reser du till ett EU-land för att uppleva europeisk historia och politik.
Din framtid
Efter dina tre år på samhällsvetenskapsprogrammet har du en bred studieförberedande utbildning som passar dig som vill arbeta med exempelvis politik och samhällsfrågor. Programmet ger en bra grund om du vill utbilda dig till journalist, kommunikatör, ekonom, lärare eller statsvetare. Du kan även fördjupa dig inom exempelvis globala hållbarhets- och rättvisefrågor.