Matsedel

I måltiden ingår salladsbuffé, mjölk eller vatten, hårt bröd och matfett.

Vecka 10 (3/3 - 7/3)

Måndag 3/3

Pannbiff serveras med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

Svamp och tofu "yakiniki" med ris

Tisdag 4/3

Potatis och purjolökssoppa serveras med bröd och färskosttoppings

Vegetarisk gulaschsoppa serveras med bröd och färskosttoppings

Onsdag 5/3

Sejfilé "mediterranean" med tomat, vitlök och färsk basilika serveras med ris

Grekisk paj med örtcrème

Torsdag 6/3

Pulled pork serveras med rostad potatis och vitlökssås

Pulled vego serveras med rostad potatis och vitlökssås

Fredag 7/3

Pasta med kyckling, soltorkad tomat och spenat

Pasta serveras med broccoli och ädelostsås

Vecka 11 (10/3 - 15/3)

Måndag 10/3

Gratinerad falukorv serveras med potatismos och rostad lök

Gratinerad vegokorv med potatismos samt rostad lök

Tisdag 11/3

Indisk linsgryta "Dhal" serveras med basmatiris och Raita

Bakad potatis med curry mangoröra samt rostade solrosfrön

Onsdag 12/3

Fiskfilé med krämig dragonsås serveras med kokt potatis

Grönkålsfritata med lagrad ost, vitlök och potatis

Torsdag 13/3

Pasta med svamp, bacon och Grana padano

Grön ärtbiff serveras med couscous och myntayoghurt

Fredag 14/3

Chili con carne med nachos och rostad jalapeñomayo

Chili sin carne med nachos och rostad jalapeñomayo

Vecka 12 (17/3 - 21/3)

Måndag 17/3

Pasta pesto med kyckling och grillade grönsaker

Pasta med krämig paprikasås, zucchini och Quorn

Tisdag 18/3

Vegetarisk minestronesoppa serveras med bröd och pålägg

Creme ninon serveras med bröd och pålägg

Onsdag 19/3

Fisk och skaldjursgryta med kokt potatis samt limeaioli

Aubergine med lins och pankotäcke serveras med kokt potatis och örtsås

Torsdag 20/3

Kebab i tomatsås serveras med ris och vitlökssås

Vegetarisk kebab serveras med ris och vitlökssås

Fredag 21/3

Nudelwok med het sås och kött från Lövsta

Vegetarisk wok med äggnudlar och sojasås

Vecka 13 (24/3 - 28/3)

Måndag 24/3

Falukorvsfrikassé serveras med potatismos

Het vegetarisk korvgryta serveras med potatismos

Tisdag 25/3

Panerad fisk med skagenröra, gröna ärtor samt kokt potatis

Vegetarisk biff serveras med kesoröra och kokt potatis

Onsdag 26/3

Biffstroganoff serveras med ris och saltgurka

Fylld ugnsgratinerad zucchini serveras med citrusyoghurt samt bulgur

Torsdag 27/3

Mac and cheese gratäng med cheddar, skinka och grönsaker

Mac and cheese "vego" med cheddar och grillade grönsaker

Fredag 28/3

Pannkakor med sylt

Husets rätt

Vecka 14 (31/3 - 4/4)

Måndag 31/3

Pasta med krämig tonfisksås

Pasta med svamp, grönkål samt soltorkad tomat

Tisdag 1/4

Ost och broccolisoppa serveras med bröd och pålägg

Italiensk tomatsoppa serveras med bröd och pålägg

Onsdag 2/4

Jambalaya med kött från Lövsta serveras med harissayoghurt

Omelett med grillad paprika, manchego och zucchini

Torsdag 3/4

Kycklingpannbiff serveras med tzatziki samt rostad potatis

Bönbiff serveras med tzatziki samt rostad potatis

Fredag 4/4

Fajitas buffé med chiligryta, gräddfil och salsa

Vegfajitas med gräddfil och salsa

Vecka 15 (7/4 - 11/4)

Måndag 7/4

Pasta vegonara med soltorkade tomater och rökta champinjoner

Pasta pomodoro

Tisdag 8/4

Chorizo med grillad paprikarisotto och spenat

Vegetarisk Olssons frestelse

Onsdag 9/4

Köttbullar med gräddsås, kokt potatis samt lingonsylt

Japansk kålraggmunk "okonomiyaki" med chilimajonnäs och sojabönor

Torsdag 10/4

Gratinerad fiskfilé med fetaoströra och rostad potatis

Stekt ris med asiatiska grönsaker, ägg samt sirachadipp

Fredag 11/4

"Påsktacos" taco på kycklingfärs serveras med klassiska tillbehör

"Vegtacos" med klassiska tillbehör

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats