Matsedel

I måltiden ingår salladsbuffé, mjölk eller vatten, hårt bröd och matfett.

Vecka 3 (13/1 - 17/1)

Måndag 13/1

Köttbullar,potatis,brunsås,smörgåsgurka

Grönsakscurry,potatis

Tisdag 14/1

Makaronipudding,lingonsylt,smält smör

Rotfruktsgratäng

Onsdag 15/1

Fläskköttsgryta sweet 'sour,ris

Quorngulasch,potatis

Torsdag 16/1

Fiskpanetter,potatis,remouladsås

Ost-och broccolipaj,örtdressing

Fredag 17/1

Köttfärssås,spaghetti

Lins-och morotssås,spaghetti

Vecka 4 (20/1 - 24/1)

Måndag 20/1

Varmkorv serveras med potatismos, rostad lök samt senap och ketchup

Ugnsgratinerad quornfilé med tomat och ost serveras med potatismos

Tisdag 21/1

Kycklingpannbiff med tzatziki serveras med rostad potatis

Indisk "korma" med blomkål serveras med basmatiris

Onsdag 22/1

Pasta serveras med krämig tonfisksås

Rotfruktskalops med potatis samt inlagda rödbetor

Torsdag 23/1

Ost och broccolisoppa serveras med bröd och pålägg

Italiensk tomatsoppa serveras med bröd och pålägg

Fredag 24/1

"Chili" på vildsvin serveras med bönsalsa, cheddardip och Nachos

Bönchili serveras med bönsalsa, cheddardip och Nachos

Vecka 5 (27/1 - 31/1)

Måndag 27/1

Kyckling i currysås "kokos" serveras med ris

Kikärtsbiff serveras med bulgurpytt samt vitlökssås

Tisdag 28/1

Chorizo serveras med ajvar, gräddfil samt rostad kulpotatis

Rotfruktsstroganoff med linser serveras med ris och saltgurka

Onsdag 29/1

Krämig sås med kalkon, vitlök och crèmefraiche serveras med pasta

Pasta al funghi "svamp"

Torsdag 30/1

Pannbiff med grönpepparsås samt kokt potatis

Vegetarisk moussaka serveras med fetaostdip

Fredag 31/1

Fiskburgare med bröd, tartarsås, rostad potatis samt klassiska tillbehör

Vegetarisk burgare med bröd samt klassiska tillbehör

Vecka 6 (3/2 - 7/2)

Måndag 3/2

Tortelloni serveras med tomat och ostsås

Tisdag 4/2

Pasta "Carbonara" med bacon och vitlök

Pasta vegonara

Onsdag 5/2

Rostad paprikasoppa med kyckling serveras med bröd och pålägg

Jordärtskocka serveras med bröd och pålägg

Torsdag 6/2

Thailändsk fiskgryta med färsk sej och lax serveras med jasminris

Bakad potatis med medelhavsröra

Fredag 7/2

Tunnbrödsrulle "VG special" med klassiska tillbehör

Vegetarisk tunnbrödsrulle "VG special" med klassiska tillbehör

Vecka 7 (10/2 - 14/2)

Måndag 10/2

Kyckling "tikka masala" med basmati ris

Kikärtsgryta "Marakech" med harissayoghurt och couscous

Tisdag 11/2

Jägerschnitzel med svampsås, ärtor samt kokt potatis

Vegetarisk schnitzel med svampsås, ärtor samt kokt potatis

Onsdag 12/2

Helstekt fläskkarré serveras med stekt potatis, bakad tomat samt husets bearnaise

Krämig svamprisotto med sojabönor samt grillad rödlök

Torsdag 13/2

Gremolatabakad färsk sejfilé med krämig vitvinssås och ris

Vegetarisk pytt i panna med pepparrotscrème samt pressgurka

Fredag 14/2

Spagetti "Valentine" med tomatsås och köttbullar

Spagetti "Valentine" med tomatsås och grönsaksbullar

Vecka 8 (17/2 - 21/2)

Måndag 17/2

Coq au vin serveras med potatispuré

Fetaostgratinerade rödbetor, ruccola samt rostade solroskärnor och citrusyoghurt

Tisdag 18/2

Korvstroganoff serveras med ris och saltgurka

Krämig blomkåls "curry" med stekt grönsaksris

Onsdag 19/2

Panerad fisk med remouladsås samt dillslungad potatis

Lise- Lottes omelettrulle

Torsdag 20/2

Pannkakor med hallonsylt

Ärtsoppa med fläsk

Fredag 21/2

Gymnasiets Pastabuffé

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats