Start / Förskola och skola / Förskola och pedagogisk omsorg / Nyheter förskola och pedagogisk omsorg / Vallentuna Språkförskola uppmärksammar DLD-dagen och ökar medvetenheten om språkstörningar

Vallentuna Språkförskola uppmärksammar DLD-dagen och ökar medvetenheten om språkstörningar

I fredags uppmärksammade Vallentuna Språkförskola DLD-dagen (Developmental Language Disorder Day). Dagen firas världen över för att öka medvetenheten om språkstörningar, och årets tema var 'Stå upp för språkstörning.'

"Språkstörning/DLD är fortfarande en relativt okänd funktionsnedsättning. Trots att det är en av de vanligaste neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna är den samtidigt en av de minst synliga. Cirka 7 % av befolkningen har en språkstörning, vilket innebär att ungefär vart fjortonde barn påverkas. Vi vill därför synliggöra språkstörning och samtidigt informera vårdnadshavare och pedagoger i Vallentuna kommun om vad språkstörning innebär och hur det kan upplevas" säger Vallentuna Språkförskolas logoped Bella de Mander.

Både barn och personal klädde sig i lila för att visa sitt stöd. Nedan presenteras ett urval bilder från dagen.

DLD-dagen (Developmental Language Disorder Day) 18/10

Högläsning för barnen ute i naturen.
Bild Vallentuna Språkförskolas logoped Bella de Mander utomhus med lila mössa för att uppmärksamma DLD-dagen vars temafärg är lila.
Barn klistrar dekorationer på lila pappersband.
Pedagog granskar ett lila pappersband med dekorationer som klistrats på.
En av pedagogerna sätter lindar in mössan med ett lila pappersband för att uppmärksamma DLD-dagen vars temafärg är lila.
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats