Samhällsbyggnadsförvaltningen i Vallentuna förvaltar 37 kommunägda hyreslägenheter och 75 service- och pensionärslägenheter. De förvaltar också ett antal gruppbostäder för handikappade och det kommunala bolaget AB Össebyhus.
Vallentuna kommun har ingen egen tomtkö. Den mark som kommunen säljer sker genom så kallad markanvisning eller direktanvisning, i samband med detaljplaneläggning.
Markanvisning innebär en överenskommelse mellan kommun och exploatör, där exploatören får ensamrätt att förhandla med kommunen om överlåtelse eller upplåtelse av ett markområde för bebyggande.
Miljöavdelningen på samhällsbyggnadsförvaltningen kan ge dig rådgivning och information om hälsoskyddsfrågor inom boendemiljö.
Personer som på grund av en funktionsnedsättning, sjukdom eller om man är äldre och inte kan bo i en egen bostad, kan ansöka om stöd i form av boende. Kommunen kan även erbjuda stöd i den egna bostaden.
En person med funktionsnedsättning kan få bidrag till att anpassa sitt hem för att kunna leva ett självständigt liv i det egna boendet.
Offentliga lokaler till exempel är skolor, förskolor, vårdlokaler, idrottsanläggningar och badanläggningar. Miljöavdelningen ansvarar för att de regelbundet kontrolleras med avseende på inomhusmiljö, hygien och miljöfrågor.
Alla människor, oavsett funktionsförmåga, ska ha samma möjligheter att vara delaktiga i samhället och ta del av mänskliga rättigheter.
Varje adress måste vara unik för att räddningstjänst, taxi, färdtjänst, leveransbilar med flera ska kunna hitta rätt. Adresser används även som bas i GPS-navigatorer för transportplanering.
För att ha ett bra inomhusklimat så ska vi följa temperaturer enligt Arbetsmiljöverket, Boverket och Folkhälsomyndigheten.
Ditt meddelande har nu skickats