Här kan du läsa mer om hur kommunen är organiserad och styrs.
Här kan du se en bild över hur Vallentuna kommun är organiserad.
Här kan du läsa om hur kommunen fungerar och organiseras i kris, samverkan med andra aktörer och hur du själv kan skapa en beredskap för kris.
I en kommun är det de förtroendevalda politikerna som har huvudansvaret för kommunens verksamhet.
Kommunalråd och oppositionsråd leder det politiska arbetet i kommunen.
Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och beslutar bland annat om mål, avgifter, budget och skatt. Ledamöterna väljs av kommunens medborgare vart fjärde år.
Kommunstyrelsens uppgift är att leda och samordna samhällsutvecklingen i Vallentuna genom planering och uppföljning av kommunens verksamheter och ekonomi.
I en kommun är arbetet omfattande. Därför finns det ett antal politiskt tillsatta nämnder som är specialiserade inom olika områden.
För att stödja nämndernas arbete finns sex förvaltningar och ett kommunledningskontor. Här arbetar tjänstemän.
Förtroendevalda sitter i våra olika nämnder, kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Här finns kontaktuppgifter och länkar till respektive parti.
Kommunens revisorer är förtroendevalda och väljs av kommunfullmäktige. Revisorernas uppgift är att granska kommunens verksamhet.
I de kommunala råden ingår representanter från både kommunen och andra organisationer. Råden fungerar som en mötesplats där deltagarna har möjlighet att föra fram sina åsikter i särskilda frågor.
Vallentuna kommun har ett helägt bostadsbolag, Össebyhus. Kommunen är dessutom delägare i ett antal bolag och företag som ägs gemensamt ibland av flera kommuner i en samägande form.
Ditt meddelande har nu skickats